U prepunoj sali Doma mladih, večeras je održan humanitarni koncert za liječenje desetomjesečne Trebinjke Sofije Radovanović.

humanitarni koncert za sofiju radovanovic trebinje (5)

Sofijina tetka, Darija Živanić, rekla je da su danas dobili rješenja od Fonda zdravstvenog osiguranja i Fonda solidarnosti RS, na osnovu kojih je za njenu sestričinu odobreno 60.000 franaka, čime je obezbijeđeno tromjesečno liječenje.

"Troškovi su veliki i pitanje je koliko će još da traju. Sofija ide u nedjelju za Švajcarsku, a 7. februara su predoperativne konsultacije i nakon toga će se utvrditi šta dalje", rekla je Živanić.

Ona se ispred porodice Radovanović i Stijačić zahvalila svima koji su pritekli u pomoć u dosadašnjem dijelu humanitarne akcije.

humanitarni koncert za sofiju radovanovic trebinje (5)

Nebojša Ratković, predsjednik ANI "Jovan Dučić" i jedan od organizatora večerašnjeg koncerta, zadovoljan je jer su se svi pozvani odazvali koncertu.

"Folkloraši su uvijek tu kad je pitanje humanosti i rado se odazivamo pozivima", rekao je Ratković.

Muška pjevačka grupa "Braća Kisić i braća Lečić" zajedno se druže i pjevaju. Dva brata su iz Ljubinja, a dva iz Trebinja i kilometri im nisu bili prepreka da večeras zajedno pjevaju za malu Sofiju.

humanitarni koncert za sofiju radovanovic trebinje (5)

"Uvijek se rado priključimo ovakvim akcijama, gdje pjevamo stare izvorne pjesme", rekao je Jovan Kisić.

U programu su učestvovali članovi Ansambla nacionalnih igara /ANI/ "Jovan Dučić", KUD "Hercegovina" iz Petrovog polja, GKUD "Alat Svislajon", KUD "Ljubinje", Bajro i Igor Planjanin, učenici Muzičke škole, muška pjevačka grupa "Braća Kisić i braća Lečić".

Humanitarni koncert su organizovali Radio Trebinje i ANI Jovan Dučić.

humanitarni koncert za sofiju radovanovic trebinje (6)

humanitarni koncert za sofiju radovanovic trebinje (5) humanitarni koncert za sofiju radovanovic trebinje (5)