Izgradnja zatvorenog bazena u Trebinju izvodi se pojačanom dinamikom i biće završena prije ugovorenog roka, potvrdio je Srni Gordan Mišeljić, direktor preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/, koje finansira ove radove.

Zatvoreni bazen trebinje

On kaže da je planirano da prva faza radova, kojom će objekat biti stavljen u primarnu funkciju, bude završena do oktobra, dok će se opremanje bazena i pratećih sadržaja obavljati naknadno u saradnji sa gradom.

Mišeljić ističe da je trenutno završeno oko 83 odsto konstrukcije objekta, a da već sutra počinju i zidarski radovi u prizemlju.

"Izgradnjom zatvorenog bazena i omogućavanjem rekreacije na vodi tokom cijele godine, HET će trajno ispuniti vodoprivrednu obavezu koja je nastala izgradnjom hidroenergetskog sistema", kaže Mišeljić.

On napominje da će bazen zadovoljiti sve standarde za održavanje međunarodnih plivačkih takmičenja, propisane od Međunarodne plivačke federacije /FINA/.

Ovaj sportsko-rekreativni kompleks ukupne korisne površine 10.000 metara kvadratnih imaće dva bazena u prizemlju - veći olimpijskih dimenzija 50 sa 25 metara, bazen za rasplivavanje 25 sa 10 metara, kompenzacioni bazen i druge prateće sadržaje - svlačionice, teretanu, garderobu, prostorije za sudije, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnje, podzemne garaže, parking.

Mišeljić kaže da se trenutno rade i stubovi prvog sprata u bazenu i ploča drugog sprata u glavnom dijelu hale, betonska ramovska konstrukcija, prateća hidroizolacija objekta, mijenja se podloga i postavlja tamponski sloj za spoljno uređenje, izrada čelične konstrukcije u proizvodnom pogonu.

Ugovorena vrijednost radova /prve faze/ iznosi 10,2 miliona KM.

Izgradnjom bazena Trebinje će, nakon 50 godina, dobiti zatvoreni bazen, jedinstven na ovim prostorima, koji će ispunjavati sve uslove za održavanje svjetskih plivačkih takmičenja.