Maturanti Srednje tehničke škole iz Trebinja danas su u Službi za transfuziologiju darovali 24 doze krvi, dok je prijavljenih za ovu akciju bilo 54.

Tehnicka skola darivanje krvi

Ova ustanova, tradicionalno, svake godine početkom februara organizuje dobrovoljnu akciju darivanja krvi, pa je u proteklom periodu nekoliko stotina maturanata dalo ovu dragocjenu tečnost.

Direktor Srednje tehničke škole Nebojša Rudakijević 11. put je na čelu kolone svojih maturanata koji su došli da daruju krv.

"Drago mi je da se odazvao ovoliko veliki broj učenika koji su svjesni šta znači dati krv i pomoći ljudima u nevolji", rekao je Rudakijević.

Učenik trećeg razreda ove škole - smjer auto-mehaničar, Đorđe Lalović već četvrti put daje krv, a prvi put je to uradio prošle godine na nagovor oca, koji je odavno dobrovoljni davalac krvi.

"Svi znamo šta znači ova doza krvi ljudima u nevolji i trebamo biti humani i nakon davanja krvi fino se osjećam", kazao je Lalović.

Krv su darovali učenici završnih razreda svih smjerova - tehničar računarstva, tehničar elektronike, saobraćajni tehničar i mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, te učenici trećeg razreda sa zanata koji su napunili 18 godina.

U Tehničkoj školi ima oko 80 učenika završnih razreda.