Na stadionu u Policama uskoro će početi radovi na izgradnji moderne atlestke staze sa šest traka, koja će zadovoljiti najzahtjevnije svjetske uslove, poručuju u Gradskoj upravi, nakon dodjeljene ugovora o radovima firmi "Integral inženjering" iz Laktaša i  "Pejkom" iz Beograda.

atletska staza

Radovi na ovom značajnom sportskom projektu finansiraju se iz čak tri trebinjska budžeta i to za 2017., 2018. i 2019. godinu, a planirano je da bude izdvojeno ukupno oko 940.000 KM.

Rok izvođaču radova je da atletski stadion tokom ljeta ove godine bude stavljen u funkciju i dat na korišćenje trebinjskim sportistima.

Uz tartan stazu gradiće se, odnosno nabaviti i sav ostali neophodni mobilijar za atletiku, kako bi stadion "Police" postao moderan atletski kompleks na kome će se moći održavati sve vrste takmičenja u Republici Srpskoj, odnosno BiH u ovom sportu.

Projektom je predviđeno da se radovi izvode na način da atletičarima budu na raspolaganju adekvatni uslovi za izvođenje čak 25 disciplina.

Novom atlestkom stadionu raduju se i trebinjski atletičari, vjerujući da će na taj način postizati još bolje rezultate na takmičenjima, gdje im medalja ni sada ne manjka.

tartan staza