Policijska stanica Gacko je 25. januara 2018. godine lišila slobode devet lica, državljana Sirije, za koja postoji osnov sumnje da su ilegalno prešla granicu i time počinila prekršaj po članu 16. stav a. Zakona o strancima Bosne i Hercegovine.

policija

U januaru mjesecu Policijska uprava Trebinje je lišila slobode 20 lica koja su predata u nadležnost Granične policije BiH.

U 2017. godini Policijska uprava Trebinje je evidentirala 100 lica, koja su sumnjičena da su počinila navedeni prekršaj. Najviše lica je pronađeno na teritoriji koju operativno pokriva Policijska stanica Gacko – 45, 27 lica je pronađeno na teritoriji Grada Trebinja, 11 u Nevesinju, devet u Ljubinju, šest u Berkovićima i dva u Bileći.

Lica su bili državljani Alžira, Sirije, Maroka, Libije, Pakistana, samoproglašene Republike Kosovo, Avganistana, Kube, Palestine, Iraka, Albanije, Tunisa i Italije.

Policija poziva sve građane da prijave ukoliko primjete da se nepoznata lica kreću saobraćajnicama ili da se skrivaju u napuštenim objektima.

Pozovite 122!