Košarkaši "Leotara" su ove sezone nezaustavljivi u "jurnjavi" ka prvom mjestu na tabeli Prve lige Republike Srpske i vraćanju u Premijer ligu BiH. Novu pobjedu pod obručima zabilježili su i večeras na oduševljenje publike i prvih ljudi kluba. Leotar borac kosarka

Na domaćem parketu, u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Bregovima, Trebinjci su ostvarili 13 uzastopnu pobjedu u prvenstvu, ubjedljivo savladavši "Rogaticu" rezultatom 96:70, čime su i dalje ostali jedina ekipa u ovom rangu takmičenja bez poraza u 13 odigranih kola.

Igračima Dražen Šegrta večeras je, kao i tokom prethodnih mečeva, sve išlo od ruke. Poeni su se nizali, a odlične finte igrača mladog trebinjskog tima više puta su ispraćene gromoglasnim aplauzom trebinjske publike, koja je ponovo bila na zadatku - šesti igrač.

Već u prvim minuta utakmice Trebinjci su gostima dali do znanja da će se kući vratiti bez osvojenih bodova. Poslije deset minuta, na semaforu je pisalo 21:10. Odlična igra domaćina nastavljena je i u drugoj četvrtini, pa se na zaslužen odmor otišlo pri rezultatu 54:34.

I u nastavku utakmice je viđena odlična igra izabranika trenera Šegrta, koji su večeras odigrali meč bez ključnog igrača - kapitena Dejana Šakotića, koji je pojačao hrvatskog prvoligaša KK "Zabok" iz Zagreba.

Poslije treće četvrtine rezultat je bio 76:50, a u posljednjih deset minuta meča i Trebinjci i Rogatičani uspjeli su da postignu po 20 poena za konačan rezultat 96:70.

Najefikasniji u redovima Leotara su bili Radmilović sa 20 i Lužaić sa 18 postignutih poena, dok su kod gostiju Rističević 27 i Baričanin sa 26 bili najbolji pojedinci.

U narednom kolu, koje je na programu sljedećeg vikenda, Leotar ide na gostovanje u Sokolac, gdje će se sastati sa istoimenom ekipom.

KK "Leotar": Bokić, Raičević 9, Lužaić 18, Tunguz 8, Vuković 10, Zelenović 3, Milešić 5, Radmilović 20, Marić 16, Milidragović 1, Fimić 6. Trener: Dražen Šegrt.

KK "Rogatica": Balčaković 6, Zoranović, Samardžić, Rističević 27, Baričanin 26, Pajić 2, Kosorić 8, Vukadin 1. Trener: Tomislav Anđelić.