Galerija Kulturnog centra je bilo mjesto gdje se večeras održalo veče sjećanja na Kemala Montena pod nazivom „Ostaće samo pjesma“ povodom tri godine od smrti ovog poznatog kantautora.

vece sjecanja na kemala montena (4)

Prostor u kome se izlažu slike ili promovišu knjige odzvanjao je pjesmama Montena, a koje su izvodili prijatelji i ljubitelji njegove muzike.

Večeras je premijerno izvedena pjesma "Kemo i grad" koju je otpjevala Marija Valentić , a tekst su napisali Srećko Šijaković i Dušan Milivojević, dok muziku potpisuje Bobo Vučur.

"Kemal Monteno je institucija. I poslije njegove smrti muzika koju je pjevao i pisao i dalje se sluša i on je ovo veče zaslužio", rekao je Šijaković.

U 40 godina uspješne karijere Monteno je napisao i otpjevao bezbroj hitova - "Jedne noći u decembru", "Dušo moja", "Sarajevo ljubavi moja", "Vrijeme kiša"...

Gordan Dizdarević Grk je došao iz Sarajeva da po drugi put gostuje u Trebinju. Imao je tu čast da svira sa ovim velikim muzičarem koji je osvojio srca širom ex-YU prostora.

vece sjecanja na kemala montena (4)

"Monteno je legenda, koji je Sarajevo predstavio u najljepšem svjetlu", rekao je Dizdarević.

Dizdarević je dodao i da je Monteno kriv za mnoge ljubavi i da je ušao pod kožu mnogim ljudima, zbog čega treba sačuvati uspomene na velike umjetnike, kakav je i sam Monteno.

Marija Valentić je istakla da joj je drago što je dio ovog projekta.

Na koncertu su nastupali Gordan Dizdarević Grk, Baka Planjanin, Degustatori, Marija Gudelj.

Publika je uživala u muzici i sa sjetom se sjećala pjevača koji je obilježio jednu epohu, a čule su se i pjesme koje nisu puno izvođene, ali ne zaostaju za mnogobrojnim hitovima.

vece sjecanja na kemala montena (4)

Organizatori večerašnje večeri su bili Kulturni centar i Srećko Šijaković sa prijateljima.

Veče pjesama posvećenih Montenu završeno je snimkom sa jednog od njegovih posljednjih koncerata sa pjesmom "Kako je lijepo večeras bilo", a preko stotinu gledalaca koji su uživali u koncertu tokom cijele večeri pjevali su Kemine pjesme zajedno sa izvođačima.

vece sjecanja na kemala montena (4)