Policijska stanica Trebinje zaprimila je prijavu da su na području sela Mrkonjići, sa ulaza u groblje, ukradene četiri zastave – dvije Republike Srpske i dvije nepoznatog opisa policiji.

Policijska uprava trebinje

Načelnik Sektora policije Policijske uprave /PU/ Trebinje Siniša Laketa rekao je novinarima da su odmah po prijavi preduzete istražne radnje i da se radi na pronalaženju izvršilaca ovog djela.

Na konferenciji za novinare predstavnici PU Trebinje su ukazali na dobro bezbjednosno stanje na području istočne Hercegovine, a kao primjer naveli da tokom prošle godine nije bilo izvršenja najtežih krivičnih djela – ubistava, teških ubistava, razbojničke krađe, otmica, te krivičnih djela sa obilježjima terorizma i ekstremizma.

Načelnik PU Trebinje Žarko Laketa je istakao da je prošle u odnosu na 2016. godinu evidentirano 50 krivičnih djela manje, da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti djela 85,61 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 70 odsto.

"Tokom 2017. godine nisu evidentirana ni krivična djela motivisana političkim obilježjima – diverzije i sabotaže, a smanjen je broj prekršaja po javnom redu i miru. Nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira u većem obimu", rekao je Laketa i napomenuo da ni tokom praznika u decembru i januaru nije bilo bitnijih bezbjednosno interesantnih događaja.

Istaknuto je i da je broj saobraćajnih nezgoda prošle u odnosu na 2016. godinu manji za 13,9 odsto, kao i broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

"Značajne aktivnosti PU Trebinje tokom prošle godine, kao i stalni kontinuitet operativno taktičkih mjera i radnji u svim oblastima, doprinijeli su ovakvom bezbjednosnom stanju", ocijenili su u Upravi.