U Trebinju će u 2018. godini biti započeta gradnja između 500 i 600 stambenih jedinica na nekoliko atraktivnih lokacija, te više poslovnih prostora koji znače i nova radna mjesta u uslužnoj djelatnosti.

kranovi

Novi stambeni objekti već su počeli da se grade na prostoru nekadašnje "Travunije". Ovaj stambeno-poslovni kompleks po mnogo čemu će odudarati od svih dosadašnjih u Trebinju. Pored kvaliteta, ovaj kompleks će imati i bazene, teretanu, igraonice...

Samo u ovom kompleksu gradiće se 130 stambenih jedinica.

U bivšoj kasarni u narednom periodu gradiće se čak četiri nove zgrade. Dvije će graditi "Leoplastik", dok će jedna biti namijenjena mladim i mladim bračnim parovima, gdje će cijena biti od 1.200 do 1.300 KM po kvadratu sa PDV-om, te zgrada za izbjegla i raseljena lica kako bi se raspustio kolektivni smještaj u Lastvi.

Nova zgrada gradiće se i u Garibaldijevoj ulici, kod nebodera u užem centru Trebinju.

U ovoj godini, za useljenje će biti spremni stambeni objekti kod stadiona u Policama, na prostoru nekadašnje željezničke stanice u Mokrim Dolovima, te dvije zgrade u Zasadu, ekološka zgrada u Bregovima i objekat na Obali Luke Vukalovića.

Cijena kvadrata u Trebinju u novogradnji kretaće se u ovoj godini od 1.600 do 2.450 KM sa PDV-om.