Pred početak priprema za proljećni dio prvenstva razgovarali smo sa trenerom FK „Leotar“ Rajkom Mičetom, koji je dao svoj osvrt na polusezonu koja se može sagledati iz dva ugla.

leotar mladost

Sa jedne strane Leotar se plasirao u polufinale Kupa Republike Srpske u kome je pobijedio FK „Zvijezda 09“ iz Etno sela Stanišići i FK „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, koji su u Prvoj ligi RS, a u Kupu BiH, nakon penala, Trebinjci su poraženi u osmini finala od FK „Zvijezda 09“ iz Stanišića.

U prvenstvu Druge lige RS, s obzirom na veličinu, tradiciju i ambicije kluba, rezultati bi trebali biti dosta bolji. Treće mjesto na tabeli u jednom dijelu zadovoljava, ali sa druge strane velika je razlika u bodovima u odnosu na vodeći tim iz Gornjeg Crnjelova - OFK "Sloga".

„Bojim se da je ekipa iz Crnjelova napravila veliku razliku i u našim okolnostima se teško stiže, a ono što je veoma bitno je da smo afirmisali nekoliko mladih igrača, prije svega, Perišića, Vučića, Janjića, Begenišića i Medana, koji polako stasavaju“, pojasnio je Mičeta.

Potreba za nastupajuću polusezonu je da se osvježi igrački kadar i kvalitetom i brojem. Bili su veliki problemi u organizaciji treninga, jer je bio veoma mali broj igrača koji su odrađivali treninge, pa se dešavalo da je na utakmici bilo u zapisniku svega 14 fudbalera.

Bez obzira na sve teškoće uspjela se napraviti igra koja je u pojedinim momentima zadovoljavala publiku koja se počela vraćati na Police. Igre protiv FK „Kozara“, FK „Zvijezda 09“, FK „Slavije“..., izmamile su veliki aplauz na tribinama i navijanje.

Ono što u narednom periodu očekuje Leotar su pripreme koje uskoro počinju. Od početka će se krenuti jačim i snažnijim tempom, jer ih odmah na početku drugog dijela sezone čeka polufinale Kupa Republike Srpske.

„U Kupu nas čeka premijerligaš BiH - FK 'Krupa', koju moramo maksimalno pripremljeni da dočekamo“, naglasio je Mičeta.

Šef stručnog štaba tima sa "Polica" naglašava da je zahvaljujući saradnji sa Gradskom upravom i gradonačelnikom Lukom Petrovićem, te prvim ljudima Sportskog društva /SD/ "Leotar" i "Trebinje sporta" - Veliborom Brnjošem i Milanom Jankovićem, postignuta doza mira koja je donijela i određene rezultate.

"Na usluzi klubu je danonoćno i sekretar Velibor Bodiroga, kao i pomoćni trener Veselin Klimović i sportski direktor Jovica Vico", dodao je Mičeta.

Sve njih, pozvao je Mičeta, da još bolje, konkretnije i disciplinovanije rade da bi podigli nivo kvaliteta rada u klubu i ekipi, te rezultate na još veći nivo, jer to zaslužuje Leotar - klub sa dugom tradicijom i renomeom.

Bolje rezultate priželjkuje i publika koje je bilo daleko više jesenas na tribinama "Polica" nego prije godinu dana.