Izgradnja zatvorenog bazena u Trebinju koja je počela u martu prošle godine teče u skladu sa planiranim rokovima.

Zatvoreni bazen trebinje

Kada bude završen, bazen u Trebinju biće jedini na prostoru nekoliko država koji će ispunjavati apsolutno sve standarde Međunardone plivačke federacije. Planirano je da bazen bude završen do jeseni ove godine.

Objekat ukupne površine 5.000 metara kvadratnih obuhvataće 50-metarski i 25-metarski bazen, poslovni dio i restoran, gledalište za oko 600 posjetilaca, te sobe i apartmane.

Kako u Trebinju građevinska sezona traje tokom cijele godine, radovi teku bez prekida. Prema riječima Slobodana Ratkovića, šefa nadzora HE na Trebišnjici, do sada je završeno 80 odsto građevinskih radova.

Već u februaru trebalo bi da počne postavljanje instalacija. Svi radovi izvode se po najsavremenijim standardima za objekte ove vrste, pa bi trebinjski bazen mogao da ugosti i prestižna međunarodne plivačka takmičenja, a domaći plivači nakon nekoliko decenija čekanja dobiće pravi prostor za treniranje.

Direktor JU Bazeni Zoran Čučković rekao je da je već iskazano interesovanje za Omladinsko prvenstvo, a reprezentacije Srbije i Crne Gore su izrazile želju da ovdje dođe na pripreme.

Ukupna investicija procijenjena je na oko 10 miliona maraka, a investitor je preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici.