Stanovnici Polica i novog stambenog bloka u ulici Republike Srpske već duže od mjesec dana muku muče da svojim vozilima dođu do grada. Iako im inače treba svega pet minuta, vožnja se sada oduži duplo duže, jer je stara saobraćajnica raskopana, a alternativni put je pun udarnih rupa i neuslovan je za vožnju.

ulica republike srpske

Vozači kažu da su dugo bili strpljivi, ali da ih je počelo nervirati što svaki dan moraju da voze po oštećenom alternativnom putu, trasom nekadašnje željezničke pruge, navodeći da se radovi na izgradnji kanalizacione mreže - zbog kojih je glavni put i zatvoren, odvijaju veoma sporo.

"Radnika često nema. Ovako raskopano stoji već više od mjesec dana. I ranije su ovu ulicu bili raskopali pa nam ostavili haos. Ovo je sramota šta se radi", kaže ogorčeni stanovnik ovog dijela grada.

Očekuje, kaže, od nadležnih da izađu na teren, sagledaju činjenice i investitoru nalože da saobraćajnicu vrati u prvobitno stanje.

"Sad su raskopali ovih pedesetak metara, prošli put su bili raskopali 100. Preko toga ranijeg iskopa su stavili tanki sloj betona, eto čisto kao da su nešto uradili. Asfalt nisu vratili do ovog momenta", dodaje on.

Uspjeli smo saznati samo to da će radovi uskoro biti okončani. O vraćanju u prvobitno stanje za sada ni riječi, pa će, po svoj prilici, vozači još neko vrijeme do grada alternativnim pravcem punim udarnih rupa.

Stanovnici ukazuju i na neplanske radove, pa iako su ulicu u posljednje tri godine već dva puta raskopavali i postavljali kanalizacione cijevi, niko od nadležnih se nije sjetio da bi na tom dijelu ulice Republike Srpske - od raskrsnice za Mokre Dolove do stambenog bloka u nekadašnjoj Industrijskoj pekari trebalo uraditi i šahtove za borinsku odvodnju.

udarne rupe na putevima trebinje

Ni javnom rasvjetom stanovnici ovog kraja nisu zadovoljni, jer je većina postojećih sijalica pregorjelo, a sadašnjim alternativnim putem do naselja Tini, Gučina, te do Mokrih Dolova nema nijednog rasvjetnog tijela.

"Evo obećali su da će na ovoj trasi od Gučine do Koraća početi radove u martu. Ovuda se više ne može ni pješke, a kamoli autom. Dosta nas je vlasti lagalo da će ovo uraditi, vidjećemo hoće li ovi biti drugačiji", navode stanovnici ovog dijela Trebinja.

Posebna priča je kada padne kiša, pa spoj vode i udarnih rupa, posebno noću, prozrokuje nerijetko i oštećenja na vozilima.