U Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ od jutros su počele da rade četiri majke iz Trebinja koje imaju četvoro i više djece, a u čijim porodicama niko nije bio zaposlen, potvrdili su za TrebinjeLive.info gradonačelnik Luka Petrović i direktor HET-a Gordan Mišeljić.

het

Petrović je kazao da je ovo bio prioritet Gradske uprave, te da ga raduje što su uspjeli da riješe ovaj problem na zadovoljstvo svih u Trebinju.

"Imamo još 11 porodica sa troje djece, gdje ne rade ni otac i majka. To ćemo riješiti u narednih desetak dana", poručio je Petrović.

On je kazao da je ovo odgovorna politika prema cijelom društvu, naglašavajući da ako se sada obrati pažnja na te slučajeve, da će doći vrijeme da će njihova djeca, podstaknuta ovom, donositi slične i bolje odluke.

Rješavanje zaposlenja po jednog člana iz višečlanih porodica bilo je jedno od glavnih obećanja gradonačelnika Petrovića u izbornoj kampanji i tokom prve godine mandata.

Podsjećamo, Uprava HET-a zaposlila je 2016. godine po jedno lice iz četiri porodice bez zaposlenja iz Trebinja koje imaju po šestoro djece.

Dodatak: Zapošljavanje i u Vodovod, Komunalno i realni sektor

Šest članova iz porodica sa četvoro djece u kojima, takođe, niko nije bio zaposlen, počelo je da radi u Vodovodu, Komunalnom i realnom sektoru, potvrđeno je u Gradskoj upravi.