Delegacija KK "Leotar" iz Trebinja uputila se za Beograd na poziv kluba sa kojim ima uspješnu saradnju – "Crvene zvezde mts". Dan uoči utakmice između crveno-bijelih košarkaša i Himkija, generacija 2004/2005. KK Leotar, imala je priliku da odigra utakmicu u dvorani "Basket Siti" protiv svojih vršnjaka iz Zvezde, ali to nije bilo sve.

kkcz-leotar-3

Klinci iz Trebinja su u režiji Crvene zvezde napravili pravu malu turneju po Beogradu i sa ushićenjem pričali o narednom danu kada je većina njih po prvi put gledala uživo evroligašku utakmicu, a sigurno i po prvi put pokazala košarkaško umijeće u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.

Naime, uvertiru za novi evroligaški spektakl u režiji Crvene zvezde mts i Himkija predstavljao je okršaj mladih košarkaša iz Leotara i vršnjaka iz redova crveno-bijelih. Velika očekivanja koja su mladi košarkaši Leotara imali, bila su prevaziđena.

Revijalna utakmica zagrijejala je dlanove publike u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ i donijela veliku radost klincima iz Trebinja.

Prepuni utisaka, ali i punih ruku poklona koje su dobili iz oficijalnog Fan Store-a KK Crvena zvezda, mladi košarkaši KK Leotar su zauzeli svoja mjesta u dvorani i odgledali meč na najvišem evropskom nivou.

Nakon utakmice družili su se sa prvotimcima Crvene zvezde mts i fotografisali se sa svojim herojima da bi uspomena na sjajan dan bila još jača.

Osmijesi na licima, ushićenje i uzdasi bili su potvrda koliko se Crvena zvezda i košarka vole u Republici Srpskoj. Veliki udio u tome ima i klub sa Malog Kalemegdana koji koristi svaku priliku za ovakva druženja i posetu Zvezdašima u Republici Srpskoj.

Sjajna saradnja između KK Crvena zvezda mts i KK Leotar će se nastaviti i u budućnosti.

Malim šampionima iz KK Leotar želimo da nastave vredno da treniraju i da jednog dana budu i sami učesnici evroligaških utakmica.