Direktor filijale Banjaluka Agencije za osiguranje depozita BiH Perica Rajčević napustio je Agenciju prije tri mjeseca, a Upravni odbor još uvijek nije imenovao njegovog nasljednika, tako da ovu funkciju trenutno obavlja direktor Agencije Josip Nevjestić.

perica rajcevic

Perica Rajčević napustio je ovu funkciju, kao i funkciju člana Upravnog odbora Agencije za bankarstvo RS, nakon što je dobio posao u jednoj komercijalnoj banci.

Direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić potvrdio je za CAPITAL da je Rajčeviću radni odnos prestao 13. oktobra prošle godine i da od tada on upravlja i banjalučkom filijalom Agencije.

„On je sa 13. oktobrom zaključio radni odnos kod nas i prešao je u drugu firmu. Takođe, podnio je ostavku i na članstvo u UO Agencije za bankarstvo RS. Na njegovo mjesto još niko nije došao. Odluku o tome donosi UO Agencije, a ja trenutno rukovodim i Agencijom i filijalom“, rekao je Nevjestić i dodao da nije bilo nikakvih smetnji u radu ove filijale u proteklim mjesecima.

Nevjestić je rekao da nema informaciju kada bi UO mogao da imenuje novog direktora filijale.

Perica Rajčević je na poziciji direktora flijale Agencije u Banjaluci bio od 2010. godine. Na ovoj kao i na funkciji člana UO Agencije za bankarstvo mandat mu je isticao u oktorbu prošle godine, a trenutno je član Nadzornog odbora UniCredit banke Banjaluka i jedan od rukovodilaca u “Euros osiguranju” Banjaluka.