Na fotografiji koju nam je poslao naš čitalac, vidi se kako se jedan neodgovorni pojedinac popeo na hidrauličnu rampu koja reguliše ulazak vozila na južnoj kapiji starog jezgra, kako bi je prinudno spustio, te zatim uvezao vozilo u Stari grad.

rampa stari grad trebinje 1

Da je ovako ponašanje za svaku osudu i da bi nadležni već jednom trebali da sankcionišu i ove vidove vandalizma - slažu se mnogobrojni Trebinjci, posebno oni koji žive u Starom gradu.

Ljetos se pojavio i video snimak na kome se vidi kako jedan muškarac nasilno spušta rampu da bi uvezao vozilo u Stari grad, o čemu smo, takođe, pisali.

Inače, za spuštanje rampe neohodan je daljinski upravljač.

Iz Gradske uprave nedavno su najavili da će uskoro u Stari grad sa vozilima moći da uđu samo oni koji imaju garažu ili ograđeno dvorište minimalnih dimenzija 2,5 metara širine i pet metara dužine – sa prilagođenim pristupom i ulazom za motorna vozila.

Stanovnici Starog grada koji su ispunili ove uslove bili su dužni da do kraja 2017. godine podnesu zahtjev za kupovinu upravljača.

Tada je najavljeno i da će biti postavljen video nadzor, kao i da će svako lice koje nasilno pokuša da spusti ili ošteti klip – biti krivično gonjeno.