Više od 1.800 učesnika – Svečani defile u čast Dana Republike Srpske

Izvor: nezavisne.com Foto: nezavisne.com
TREBINJELIVE 09. 01. 2018. - 14:05h

Svečani defile povodom Dana Republike, 9. januara, održan je u centru Banjaluke.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske pozdravio je počasnu jedinicu MUP-a RS.

Komandant svečanog defilea Goran Amidžić je za početak i dozvolu obratio se predsjedniku Dodiku.

„Možete početi“, rekao je Dodik.

Centrom će prodefilovati oko 1.800 učesnika.

Zastavni vod predvode komandir i nosilac zastave sa pratiocima, a pripadnici voda nose svečanu uniformu, naoružani su poluautomatskim puškama, a komandir nosi oficirsku sablju.

U svečanom defileu učestvuju prvi ešalon koji je formiran od policijskih službenika Specijalne antiterorističke jedinice, te drugi, treći i četvrti ešalon koji je formiran od policijskih službenika Jedinice za podršku policijskih uprava Banjaluka, Gradiška, Prijedor, Bijeljina, Zvornik, Istočno Sarajevo i Foča.

Peti ešalon, koji učestvuje u defileu, formiran je od policijskih službenika čete Posebnih snaga policije policijskih uprava Banjaluke i Prijedora, a šesti, sedmi, osmi i deveti ešalon od kadeta 19. klase Policijske akademije.

U svečanom defileu učestvuju ešalon Boračke organizacije Republike Srpske, ešalon mješovite mirnodopske jedinice Veterana Republike Srpske, a u jednom stroju su očevi, sinovi i kćeri Republike Srpske.

Od Trga Republike do Trga Krajine defiluju i ešalon Saveza ratnih vojnih invalida, studenti Republike Srpske koji nose veliku zastavu Republike Srpske, ešalon Republičke uprave civilne zaštite sa specijalizovanim jedinicama, ešalon profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, te predstavnici sportskih klubova, civilnih institucija, organizacija i udruženja.

Većina ulica u centru Banjaluke je blokirana, a iz MUP-a apeluju na građane da prate uputstva i da sa sobom ponesu jedan od identifikacionih dokumenata.

Za bezbjednost samo na Trgu Krajine brine se oko 700 policajaca.

Komentari

Mile ko tigar sredinom ulice, pa shvatam što ga neki ne vole. Jednostavno nabija politićke komplekse, možete li zamisliti Mehtića i Mihaljicu na ovoj slici. Ni pod rzno. Živjela RS Mir Božiji Hristos se rodi.

Odgovori

Na današnji dan se nekada slavila Krsna Slava RS dok je Dodik nije ukinuo!

Odgovori

Kao lav, i bori se kao lav, to kaže i patrijarh danas u besjedi. Živio ti meni Jovice, hahahahahaha nasmijao si me, čuj Mehtić hahahaha.

Odgovori

Ero umijeces od ljubomore a ti ne slavis ni svoju krsnu slavu,polupismeni BN zombi!

Odgovori

Znas li ti da je idolopoklonstvo i obozavanje grijeh u hriscanstvu?Nego vidi ti koju ti slavu slavi Dodik jer on se nije ni krstio a ako jeste onda je to bilo kod katolika kad je docekivao papu.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja