Gradski mostovi, centralne ulice i balkoni ukrašeni su zastavama Republike Srpske i Srbije povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

zastave dan republike srpske (7)

Mnogobrojni Trebinjci ukrasili su i svoja vozila, koja će sutra, tradicionalno, učestvovati u slavljeničkoj koloni automobila ulicama svih trebinjskih naselja.

"Ništa tuđe nećemo, ali svoje ne damo. 9. januar je naš praznik i slavićemo ga dok je vijeka", poručuje Jovan, dok sa prijateljima šeta ulicama rodnog grada.

I njegov sugrađanin Marko sličnog je mišljenja. Kaže da je četiri godine bio na prvoj liniji i da je Srpska svetinja u koju se ne smije dirati.

zastave dan republike srpske (7)

"Dosta je mojih drugova za nju život dalo. Mi, koji smo ostali živi, u amanetu nam je da je čuvamo i činimo boljom", navodi Marko.

Dan Republike je veliki praznik. Prvenstveno nacionalni - slažu se Trebinjci, dodajući da se vesele obilježavanju i sutrašnjem koncertu pod platanima.

"Neki moji prijatelji kažu - pa to nije muzika za Trebinje. Za 9. januar jeste. Vidjeće sutra veče, sve će biti puno ljudi i veselo", kaže Aleksandar.

zastave dan republike srpske (7) zastave dan republike srpske (7) zastave dan republike srpske (7) zastave dan republike srpske (7) zastave dan republike srpske (7) zastave dan republike srpske (7)