Obilježavanje 9. januara - Dana Republike Srpske, počelo je danas u Trebinju svečanim prijemom za društveno-političke radnike koji je priredio gradonačelnik Luka Petrović.

prijem dan rs 9 januar trebinje (4)

Petrović je istakao da će i u Trebinju Dan Republike biti obilježen na svečan način, kao što će to biti i na nivou same Republike sa centralnom manifestacijom u Banjaluci.

"Pozvali smo sve ljude koji su učestvovali ili učestvuju u političkom i društvenom životu RS i Trebinja, te privrednike, da sa njima razmijenimo mišljenja i saberemo šta smo u prethodnih godinu dana radili - koliko smo Trebinje približili Banjaluci, koliko smo ga ojačali i koliko su procesi i timovi snažniji nego ranije", poručio je Petrović.

prijem dan rs 9 januar trebinje (4)

On je kazao da Trebinje zauzima sve snažnije mjesto u RS i da postaje lider u regionu, jer to zaslužuje zbog svoje istorije, ali i zbog doprinosa u stvaranju i očuvanju Srpske.

 "Nama svima koji vršimo vlast ostaje obaveza da Trebinje dodatno ojačamo", rekao je Petrović.

Petrović je podsjetio na projekte koji su da sada realizovani, te na one koji će tek biti, ističući da je Trebinje opredjeljeno da na prvo mjesto stavi porodicu, kao osnovnu ćeliju društva, što dokazuju i programi koji se provode u proteklih godinu dana.

prijem dan rs 9 januar trebinje (4)

Najavio je i obilježavanje Dana RS na način da će Gradska uprava u saradnji sa Boračkom organizacijom sutra organizovati svečani defile vozila ulicama grada, vatromez i zabavno-muzički program pod platanima u centru grada.

"Ima osporavanja koncerta Baje Malog Kninže u Trebinju!? Ali, 9. januar je naš nacionalni praznik, pa smo u skladu sa tim odlučili i da muzički program bude okrenut nacionalnom aspektu", rekao je Petrović, dodajući da kada mogu drugi, to može i Trebinje.

prijem dan rs 9 januar trebinje (4)