Božićne liturgije služene su u ponoć u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju i u Manastiru Žitomislić.

mostar liturgija

Na ponoćnim liturgijama bio je prisutan veliki broj vjernika.

Mostarski paroh Radivoje Krulj u obraćanju vjernicima rekao je da je poruka Božića da pobijedimo zlo u sebi, da pobijedimo sebe, da smo spremni zatražiti i dati oproštaj.

"Otvorimo samo mali prozorčić u našem srcu za Boga i dopustimo mu da uđe i da se nastani u nas, dopustimo da preko nas dejstvuje ljubav Božija pazeći na onog najmanjeg pored nas, radujmo se drugom i drugačijem radujući se dolasku i rođenju Hristovom! Mir Božiji, Hristos se rodi - Vaistinu se rodi", poručio je paroh Krulj.

U ponedjeljak, 8. januara, na Sabor Presvete Bogorodice, svete liturgije u 9.00 časova biće služene u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i u Manastiru Žitomislić.

Na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana – 9. januara svete liturgije biće služene u 9.00 časova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju i u Manastiru Žitomislić.

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar napominju i da će božićni koncert u Mostaru biti održan 8. januara u 20.00 časova u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.