U Manastiru Žitomislić i u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju kod Mostara služeno je večernje bogosluženje, nakon čega su nalagani badnjaci.

mostar nalaganje badnjaka

Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović rekao je nakon službe prilikom da je Božić najradosniji hrišćanski praznik zato što je Bog postavši čovjek postao blizak svim ljudima.

Iguman je pozvao ljude da ljubav prema Bogu iskazuju ljubavlju jedni prema drugima.

Svete liturgije na području Mostara biće služene na Božić, 7. januara, u ponoć u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju i u Manastiru Žitomislić.

Na Božić u 9.00 časova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru biće održana izobraziteljna služba.

U ponedjeljak, 8. januara, na Sabor Presvete Bogorodice, svete liturgije u 9.00 časova biće služene u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i u Manastiru Žitomislić.

Na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana – 9. januara svete liturgije biće služene u 9.00 časova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju i u Manastiru Žitomislić.

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar napominju i da će božićni koncert u Mostaru biti održan 8. januara u 20.00 časova u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.