Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Popločavaće se i ulice Starog grada do Trebišnjice, izdvojeno dodatnih 200.000 KM

Nadležni u Gradskoj upravi ove godine obezbijedili su dodatnih 200.000 za popločavanje Starog grada, što će biti realizovano u okviru druge faze rekonstrukcije ovog dijela Trebinja, koji se godinama nalazi u veoma lošem i zapuštenom stanju.

stari grad

U ovoj fazi, neimari će biti angažovani na popločavanju ulica u istočnom dijelu starog jezgra, odnosno onih dijelova koji vode ka rijeci Trebišnjici, kažu u Gradskoj upravi, navodeći da će time pokušati da ožive ovaj dio grada.

Time će, ističu, pokušati da podstaknu i vlasnike stambenih i poslovnih objekata da se uključe u rekonstrukciju kako bi Stari grad već jednom postao prava turistička destinacija, čime bi se povećala i cijena samih nekretnina, pa i iznajmljivanja prostora.

Građani ovog dijela Trebinja imaju samo riječi hvale za najavljene projekte, ne krijući da su na ovu rekonstrukciju čekali godinama, te da poslije postavljanja asfalta u drugoj sredini 20. vijeka, u Starom gradu nisu vršene nikakvi veći radovi.

"Dosta je krovova u Starom gradu palo. Fasade su oronule, ulice pune udarnih rupa, a i smeća ima. Nadam se da će se sada sve ovo srediti. A onda da se mi, u skladu sa mogućnostima, uključimo i adaptiramo naše objekte", kaže jedan stanovnih starog jezgra Trebinja.

Popločavanje, ali i buduće rekonstrukcije, radiće se po projektu arhitekte Ninoslava Ilića.

U prvoj fazi radova, koja će početi krajem januara, biće popločana centralna ulica Starog grada od južne kapije do hotela "Porto belo" - oko 150 dužnih metara. Za ovaj dio popločavanja u budžetu za 2017. godinu je izdvojeno oko 200.000 KM.

Radove na prvoj fazi izvodiće preduzeće "Porobić" d.o.o. Trebinje.

Prije popločavanja, prethodno će biti urađeni radovi od strane Elektrohercegovine, Telekoma i Vodovoda, koji će postojeću nadzemnu infrastrukturu spustiti u zemlju, pa kablovi više neće biti iznad glava prolaznika.

Izvršiće se i odvođenje oborinskih voda.

"Zato molimo sve građane za strpljenje, jer su radovi poprlično obimni", kažu u Gradskoj upravi.

Srednjoročnim planom kapitalnih ulaganja Grada Trebinja koji obuhvata period od 2017. do 2022. godine, planirana je rekonstrukcija kompletnog Starog grada za koji bi trebalo da u narednih šest godina bude izdvojeno 2.500.000 KM.

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja