Trebinjski pčelari Slavko Bošković, braća Barzut i Miloš Bošković krajem 2017. godine okitili su se sa četiri zlatne medalje i na taj način još jednom dokazali da je trebinjski med jedan od najboljih u regionu.

slavko boskovic pcelar trebinje

Nagrade su ovi pčelari dobili na Međunarodnom organoleptičkom ocjenjivanju kvaliteta meda u Brčkom, gdje su zlatne medalje za kvalitet hercegovačkog meda dobili Slavko i Miloš Bošković, dok su prvo mjesto za kvalitet šumskog meda osvojili braća Brazut.

Med su poslali na analizu i nakon dva mjeseca su pozvani na proglašenje najboljih u Brčko, gdje je bilo izloženo više od 150 vrsta meda iz Republike Srpske, BiH, Hrvatske i Srbije.

„U Brčkom su Trebinje i Ljubinje dobili pohvale za kvalitet meda pred svim izlagačima“, rekao je Slavko Bošković, dodajući da je Slaviša Bokić, pčelar iz Ljubinja, osvojio zlatnu medalju za kvalitet i srebrnu za livadski med.

Bošković je med izlagao i na 3. Danima hercegovačkog meda u Mostaru.

„Moj med je bio drugi sa 19,93, a prvi je imao 20,00 bodova“, rekao je Bošković, koji je bio jedini izlagač iz Trebinja.

U prošloj godini trebinjski pčelari okitili su se nizom zlatnih medalja za kvalitet, a ne sumnjamo da će se trend dobrih rezultata pčalara iz ovog područja nastaviti i u ovoj godini.