Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović darivao je danas zlatnikom sa likom Svetog Vasilija Ostroškog prvu bebu rođenu u ovoj godini u porodilištu trebinjske Bolnice.

porodiliste zlatnik

Petrović je majci novorođenčeta Mili Vukić iz Ljubinja poželio puno sreće i zdravlja, te istakao da ga raduje činjenica da je u prošloj godini u ovom porodilištu bilo više 16 poroda nego godinu ranije.

On je istakao da će sva djeca rođena u Trebinju iz gradskog budžeta biti novčano nagrađena, te poručio da su glavni oslonac u porodici djeca i da im treba posvetiti potpunu pažnju.

"Gradska uprava je pokrenula niz projekata kojima ćemo podržati razvoj porodice, što će se vidjeti u narednim mjesecima i godinama. Želimo da Trebinje bude mnogo snažniji grad sa još više stanovnika i siguran sam da će biti važno mjesto u regionu", istakao je Petrović.

On je čestitao i drugoj majci Milijani Popović iz Trebinja koja je jutros rodila dječaka Mihaila.

Načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Bolnice Trebinje Srdan Lugonja podsjetio je da je prva beba rođena u ovoj godini dječak težak četiri kilograma i 300 grama, dok je drugi dječak iz Trebinja rođen nekoliko časova kasnije, a težak je tri kilograma i 900 grama.

On je istakao da je su oba dječaka rođena prirodnim putem i da su porođaji prošli bez problema.

"Prošle godine su rođene 344 bebe, za 16 više u odnosu na prethodnu", rekao je Lugonja i istakao da je broj novorođenčari skoro tri puta manji u odnosu na 1994. godinu kada su rođene 872 bebe.

Mama prvorođene bebe Mila kaže da je mnogo srećna što su njena dva dječaka dobila još jednog brata.

"Porod je protekao odlično. Osjećam se super i hvala osoblju porodilišta koji majkama posvećuju veliku pažnju", dodala je Mila.