Sutra podjela pomoći za socijalno ugrožene porodice iz Nevesinja

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 02. 01. 2018. - 17:22h

Predstavnici Udruženja oboljelih od multipla skleroze regije istočne Hercegovine sa sjedištem u Nevesinju podijeliće sutra pomoć za socijalno ugrožene porodice iz ove hercegovačke opštine.

nevesinje

Ovo udruženje uz pomoć donatora organizuje podjelu humanitarne pomoći za 68 višečlanih socijalno ugroženih porodica i 12 pojedinaca.

Predsjednik Udruženja Branimir Tamindžija Srni je potvrdio da akciju sprovode već šestu godinu i da će sve porodice dobiti prehrambene pakete, a 35 porodica dobiće i pečene prasiće za najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Akcija se sprovodi uz pomoć Srpske pravoslavne crkve, donatora iz Kanade, Crvenog krsta Nevesinje, Centra za socijalni rad i lokalne omladinske organizacije „Bona fide“.

Ove godine akciji su se priključili i narodni poslanik Ilija Tamindžija, mnoge firme, privatnici, ugostitelji sa područja opštine Nevesinje.

Paketi pomoći biće podijeljeni sutra u 12.00 časova u kancelariji Udruženja, u krugu kasarne u Nevesinju.

TAGOVI:

Komentari

Kad će se osnivati bar manji proizvodni pogoni da se ljudi pomalo zapošljavaju na zdravoj osnovi. Ova socijalna davanja su kao kafetin za hroničnu glavobolju i to ne može u nedogled,Organizovati bilo kakvu proizvodnju, bilo kolikog kapaciteta, samo da je to na zdravim nogama. Ne smijemo dozvoliti da nam svjetski idioti ne dozvoljavamo šta ćemo proizvoditi na našim poljima i u nekakvim mini fabrikama, a šta se traži na tržižtu. Neka se osnivaju i društveni proizvodi pogoni, pored privatnih, a infrastruktura neka mide uporedo. Upravo je u onome sistemu bio permamentan boljitak svaki dan zbog takvog rada. U ovome teškom vrmenu samo nam proizvodnja , onolika koliko se i šta može proizvoditi može zaposliti dio ove armije nezaposlenih,Strogo voditi računa da se ne radi ništa što će biti na teret budžeta, osim onih neizbježnih projekata. Volim biti sit u baraci nego gladan sa svojom porodicom u palati.Jasno je meni da svjetski idioti koče našu proizvodnju, ali ne smijemo ih u tome slijepo slušati. Da li će BiH i dfalje uvoziti vodu i izdavajati grdna sredstva za to, a imamo vode da podmirimo svu Evropu. Da li Srbija mora uvoziti poljoprivredne proizvode, hranu, a može podmiriti pola Evrope.Treba formirati razne asocijacije,a sve po vrsti proizvodnje koje će se baviti otkupom, plasiranjem prerađenih i neprerađenih artikala.Lijepo je graditi mostove, puteve, tunele i razne druge potrebne objekte, a čekati decenijama da dođeu stranci da organizuju proizvodnju, pokupe kajmak i zbrišu.Neka budu takmaci društveni sektor sa privatnim sektorom, a sve za dobro širokih masa, da se izbjegnu, kontejneri, depresija, jad i čemer svakakve vrste. Ovo navedeno su španska sela za one čija porodica donese u kuću 5-6 hiljada maraka. njima odgovara ovakav ambijent.Moja je želja da svaki onaj koga muče navedeni problemi, doživi određeni napredak, da bude malo raspoloženiji, da mu depresija zbog teškog života bude prošlost, da vidi perspektivu svojoj djeci, pa da mirno razmišlja o odlasku Bogu za kurira kada dođe vrijeme za to.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja