Rukometaši "Leotara", godište 2003., učestvovali su na međunarodnom rukometnom turniru u Beogradu koji nosi naziv "Trofej Beograda" i u veoma jakoj konkurenciji osvojili peto mjesto.

rk leotar beograd turnir

Turnir je održan od 27. do 29. decembra u organizaciju agencije "Sport plus" i RK " Novi Beograd".

Preko hiljadu rukometaša i rukometašica tri dana se borilo za trofeje u sedam prestoničkih dvorana, gdje je učestvovalo preko 100 ekipa iz deset zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kada se pogleda spisak učesnika poput RK" Sloven Gradeca" iz Slovenije, vječitih rivala "Crvene Zvezde" i "Partizana", francuskog " Valanca", rumunskog "Temišvara", makedonskog "Metalurga", te"Novog Beograda" i mnogih drugih, jasno je da je kvalitet turnira i mnogo dobrih utakmica bilo zagarantovano.

Rukometaši iz našeg grada bili su u grupi "H" sa beogradskim "AS-7" i francuskim "Valancom".

U prvoj utakmici Trebinjci su snage odmjerili sa "AS-7" i od starta utakmice agresivnom odbranom iz koje su mogle da se razvijaju polukontre i kontre potpuno su neutralisali sve zamisli protivnika. Na kraju su ostvarili ubjedljivu pobjedu rezultatom 20:8.

U drugoj utakmici u direktnom susretu za prvo mjesto u grupi pobijeđen je francuski "Valanc" po istom "receptu" kao "AS-7" rezultatom 19:6.

U četvrtfinalu ukrstili su se sa grupom "A" gdje ih je čekao RK "Novi Beograd". Od početka utakmice ekipe su se smjenjivale u vođstvu gdje je sredinom poluvremena "N. Beograd" napravio osjetniju prednost 7:4. Međutim, Leotar se nije predavao pa je uspio da napravi seriju 4:0 i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću 8:7.

U nastavku ista slika pravi duel dostojan borbe za prolazak u polufinale izjednačena utakmica, gdje se u posljednji minut ulazi sa rezultatom 14:14, gdje Beograđani kažnjavaju neiskorišćen sedmerac i nekoliko zicera Leotara tako da ostvaruju pobjedu 16:14.

U borbi za konačan plasman koplja su ukrštena sa RK "Crvena zvezda". U dinamičnoj utakmici Leotar bolje otvara susret kažnjavajući sve greške "Zvezde" i na odmor se odlazi sa osjetnom prednosti 10:5.

Nastavak utakmice ih nije uspavao nego su samo nastavili gdje su stali u prvom poluvremenu i na kraju ostvarili veliku pobjedu rezultatom 15:8.

Na taj način RK "Leotar" je osvojio peto mjesto u konkurenciji 24 ekipe. U RK "Leotar" ističu da su zadovoljni osvajanjem petog mjesta na jednom ovakvom prestižnom turniru, a prije svega što su omogućili djeci da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja, gdje može da se vidi gdje su u odnosu na druge klubove što se tiče igračkog i stručnog kadra.

Učesnici turnira RK"Leotar": Stojanović, Milidragović, Orbović, Tasovac, D.Kovač, Sikimić, Grubačić, Grk, V.Kovač, Parežanin, Ratkovič, Jokanović, Puhalo, Kisin, Veraja. Treneri: V. Žarković i I. Ćurić.