Trebinjka Milica Ijačić učestvovala je nedavno na Drugoj modnoj reviji žena sa invaliditetom "Baš po mjeri" u Banjaluci, gdje je nosila vjenčanicu studija "Hera", te je tom prilikom na pistu izašla uz pratnju Vuka Radivojevića, kapitena "Igokee".

modna revija milica ijacic (2)

Milica je bila jedini predstavnik istočne Hercegovine uz još 17 žena i djevojaka koje su učestvovale kao modeli na ovogodišnjoj reviji koja je održana pod sloganom "Samostalnost žena sa invaliditetom", a isto toliko je učestvovalo i muškaraca koji su im bili pratnja.

"Samom revijom pokazana je mogućnost ne samo žena sa invaliditetom, nego bilo koje žene da može da izađe u javnost i da ispriča jednu kvalitetnu priču. Divno je izaći pred publiku i doživjeti aplauz i sreću zbog tih svih ljudi koji te doživljavaju kao normalnu“, kazala je Milica.

Na ovoj reviji naglasak je bio na samostalnosti kroz koje se ruši ne samo fizička, već i misaona barijera. Iz tog razloga se svaki model pred izlazak na binu predstavio sa jednom svojom fotografijom gdje slavi samostalnost, život i ruši barijere.

„Pokazali smo da mi možemo biti mi, a ne nešto našto nas javnost natjera. Postoji mogućnost da se ova priča prenese i u Trebinje i da se Hercegovini ispriča priča žena sa invaliditetom“, kazala je Milica.

modna revija milica ijacic (2)

Pored žena i djevojaka sa invaliditetom, na modnu pistu su izlazile i javne ličnosti, muškarci sa invaliditetom i bez invaliditeta, među kojima su bili i zamjenik gradonačelnika Banjaluke, košarkaši "Vrbasa" - kluba u kolicima, sportisti...

Na reviji su se nosile i kreacije Slađane Gajić.

Organizator revije su bili Psihološki centar "Sense" i Snežana Kutlešić-Stević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka.