Studentu Nikoli Kaporu u narednih deset mjeseci biće dodijeljivana mjesečna stipendija u visini od 120 KM iz Fondacije "Miloš Mrdić" koju dodjeljuje porodica Mrdić, a se dodjeljuje najboljim učenicima Gimnazije "Jovan Dučić", koji su ujedno i vrhunski sportisti.

fondacija milos mrdic nagrada

Kapor je u 2017. sa odličnim uspjehom završio Gimnaziju, prvak je Republike i BiH za juniore u kategoriji do 100 kilograma, te je peti na prvenstvu Balkana, dok je na Svjetskom prvenstvu ušao među Top 32.

"Zahvaljujem se porodici Mrdić koja je prepoznala moj rad i trud u nastavnim obavezama i sportu. Za mene ova stipendija predstavlja da i dalje nastavim sa učenjem i treniranjem, jer me je sport izgradio kao ličnost i služio mi kao psihička priprema za učenje“, rekao je Kapor.

Direktor Gimnazije Mišo Pešić je naglasio da je u godini kada je pravio odlične rezultate u džudu bio takav i u školi.

„Mislim da je Nikola pravi primjer dobrog učenika i sportiste, te da ova nagrada ide u prave ruke“, kazao je Pešić.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak je rekao da neki ljudi sa strane u dovoljnoj mjeri ne cijene neke stvari.

„Izuzetno je teško u Gimnaziji koja ima zahtjevanplan i program postići n ajmanje vrlo dobar uspjeh i biti vrhunski sportista, a ono što mi je ostalo u sjećanju za Miloša Mrdića jedno izuzetno vaspitanje i pristojnost“, naglasio je Banjak.

Ova stipendija je prije dodjeljivana Ivani Ninković i Marini Anđelić koji su bili pravi ambasadori Gimnazije, Grada i sporta kojim se bave.