Kulturni centar bio je mjesto neobičnog događaja - dječije opere "Snežana i sedam patuljaka", koju su gledala djeca predškolskog uzrasta i najmlađi učenici osnovnih škola koji su ispunili pozorišnu dvoranu.

snezana i sedam patuljaka

Dječiju operu priredilo je udruženje za njegovanje klasične muzike "Koral", a prema riječima predsjednika ovog udruženja Klaudije Krkotić, trude da uvijek ponude inovativan program koji nije standardan u Republici Srpskoj.

"Gostujemo u Trebinju, jer gradonačelnik želi da se svi mališani upoznaju sa muzičko-scenskim djelom kao što je opera", kazala je Krkotić, dodajući da je projekat podržalo i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Snežanu igra Klaudija Krkotić, kraljević je član sarajevske opere Ileš Bečei, Maja Zanata glumi zlu maćehu, patuljci su studenti Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Anja Šukunda, Dragana Čolović i Ahmed Juhići i učenici osnovne škole "Sveti Sava" Sara Vilotić, Lena Jovović, Dragana Žuržić i Anđela Petrićević.

Naši mali sugrađani su ovu dječiju operu sa zanimanjem pratili i komentarisali, a osmijeh na licu je govorio sve o ovoj dječijoj operi.

Nakon Pala, Lukavice i Trebinja ova dječija opera će se igrati i u drugim mjestima Republike Srpske.

Ovaj prokelat je nastao u saradnju Udruženja građana "Koral", Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.