Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca BiH u Trebinje organizovao je u Kulturnom centru priredbu kako bi građanima svoga grada pokazali šta su to radili srednjoškolci ove godine.

priredba srednjoskolci trebinje

Na taj način željeli su da pokažu svoju kreativnost, talenat i da srednjoškolci imaju znanje za mnoge umjetnosti.

„Recitovane su pjesme i čitane su kratke priče naših vršnjaka, prikazan je kratak film“, rekla je lokalni koordinator lokalnog tima srednjoškolaca BiH Katarina Milović.

Anja Runjevac zajedno sa svojom drugaricom Katarinom Milović snimila je četvorominutni film pod nazivom „Nemiri“. Film govori o sadašnjim problemima tinejdžera koji se često ne pričaju drugima, kao usamljenost, tumaranje kroz noć...

priredba srednjoskolci trebinje

„Tema je oslobođenje i kako proći kroz taj period, a prikazane boje na licu pokazuju razonodu, ali se vidi doza patnje kroz koje prolaze mladi“, rekla je Runjevac.

U večerašnjem programu su učestvovali Dragana,Marija, Anja, Jelena, Marijana, Nikola, Marija, Lana, Nenad, Dragan, Aleksandar učenici Centra srednjih škola, Muzičke škole, Gimnazije i Tehničke škole.

Lijepo je na sceni bilo gledati srednjoškolce koji su svirali klavir, harmoniku, pjevali, plesali, recitovali, te njihove crteže u pedesetominutnom programu, ali na veliku žalost toliko je bilo i publike jer je sala trebala da bude puna i podrži „mladost našeg grada“.

priredba srednjoskolci trebinje