Mladi Crvenog krsta će 29. decembra početi sa podjelom novogodišnjih paketića djeci iz trebinjskih socijalno ugroženih porodica, potvrđeno je u ovoj organizaciji za TrebinjeLive.info.

crveni krst trebinje paketici

Prikupljanje paketića počelo je početkom decembra u okviru akcije "Paketić za ljepši osmijeh", a prema prvim procjenama biće podijeljeno više od 500 paketića djeci do 15 godina.

U toku je njihovo pakovanje, pa iz Crvenog krsta kažu da će na adrese malih Trebinjki i Trebinjaca uskoro doći volonteri ove organizacije za darovima za Novu godinu i Božić.

"Zahvalili bih se svim donatorima i građanima Trebinja koji su učestvovali u našoj akciji", istakla je Anja Gugolj, predsjednik Kluba mladih Crvenog krsta Trebinje.

U paketićima će biti najviše slatkiša, kapa, šalova, igračaka, ali tu je i dosta kompleta igračaka koji će se podijeliti vrtićima, pedijatrijskom odjeljenju trebinjske bolnice, Udruženju dijabetičara, Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko", te mališanima romske populacije.

Među donatorima ističu se "Đim trejd", Gradski odbor SP u Trebinju, "Svislajon", O.Š. "Vuk Karadžić", Agata Rejd, razred od učiteljice Kristine Šafer, Malterzers sekcija u Bazelu, projekat Iris iz Flamata, Elektrohercegovina, dok su iz Švajcarske paketići stigli od Gida Stoklija i porodice Aleksić.

Klub mladih Crvenog krsta ima oko 30-ak volontera koji dolaze povremeno, dok je aktivno njih 15.