Na 21. Košarkaškom saboru, na kome će se sastati selekcije Republike Srpske i košarkaških liga Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji u Zvorniku, 27. decembra, učestvovaće i četvoro Trebinjaca.

21 kosarkaski sabor

U ženskoj selekciji dres reprezentacije Republike Srpske obući će član ŽKK "Trebinje 03" Marija Kešeljević. Dres muške selekcije RS nosiće članovi KK "Leotar" - Luka Radmilović i Dejan Šakotić, a trener Dražen Šegrt sa klupe će biti pomoćnik Milutinu Latinčiću, selektoru RS.

Marija Kešeljević po drugi put nosi dres selekcije RS, a ove godine svojim igrama u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj ekipi predvodi ekipu ŽKK "Trebinje 03".

"Drago mi je što sam i ove godine dio selekcije RS i ovo će biti lijepo druženje i daćemo sve od sebe da na što bolji način prezentujemo žensku košarku u Republici Srpskoj", rekla je Kešeljević.

Dejan Šakotić, kapiten KK "Leotar", koji predvodi svoj tim bez poraza u Prvoj ligi RS, po treći put je na Košarkaškom saboru.

"Velika je čast, privilegija i zadovoljstvo nositi dres selekcije RS, a tu je i lijepo druženje koje nam predstoji", naglasio je Šakotić.

Ovo je veliki uspjeh muške i ženske košarke iz našega grada i još jedna potvrda da se u Trebinju igrala, igra i igraće dobra košarka.

Sabor počinje utakmicom košarkaša u kolicima koja je zakazana u 14.00 časova.

U 16.00 časova sastaju se selekcija Republike Srpske i ženske košarkaške lige Srbije.

Sabor će se završiti susretom selekcija Republike Srpske i muške košarkaške lige Srbije.

U poluvremenu utakmice muških selekcija održaće se takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju.

Prošle godine, Sabor je održan u Trebinju.