U derbiju jesenjeg dijela prvenstva Prve košarkaške  lige Republike Srpske, KK "Leotar" je fantastičnom igrom pobijedio do sada neporaženi KK "Borac" iz Banjaluke rezultatom 91:71 (18:20, 23:12, 23:21, 27:18) i ostao jedini neporaženi tim u ligi.

Leotar borac kosarka

Na taj način ostao je usamljen na čelu prvoligaškog košarkaškog karavana Republike Srpske.

Lijepo je bilo večeras u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" jer odavno nije bila punija dvorana. Navijalo se iz sveg glasa za "Leo", a gledaoci su mogli da uživaju u majstorijama igrača oba kluba.

Prvih deset minuta rivali su se mijenjali u vođstvu. Nakon pet minuta domaća ekipa vodila je sa 12:11, ali nakon prvih deset minuta na semaforu je pisalo 18:20.

U drugoj četvrtini Leotar je odmah preuzeo vođstvo tako da je u 15. minutu bilo bilo 30:26. Nakon ovoga, igrači Dražena Šegrta su još bolje zaigrali tako da su pedeset sekundi do kraja poluvremena poveli sa 41:30 i to je bilo najveće vođstvo u prvom poluvremenu.

Na kraju su gosti ipak smanjili i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 41:32.

U ovom dijelu treba istaći Šakotića koji je postigao 20 koševa.

U trećoj četvrtini Leotar je na krilima publike nastavio sa dobrom igrom i razlika je iznosila oko 12 koševa - 64:53.

U zadnjih deset minuta viđena je "trebinjska rapsodija" u kojoj je sve polazilo za rukom.

Pri kraju utakmice najveća prednost je bila na utakmici 89:66. Na kraju je bilo 91:71.

Šta reči o utakmici u kojoj su gledaoci dva minuta prije kraja ustali sa svojih sjedišta i aplauzom pozdravljali jesenje prvake RS.

Maestralni Šakotić sa 30 koševa, Raiačević sa 15, Vuković, Milešić i Radmilović sa 11 koševa i  Peđa Lončar sa 21 i Vučković sa 15 kod gostiju bili su najefikasniji akteri večerašnje utakmice.

Trener Dražen Šegrt sa osmijehom na licu, ali promuklim glasom pohvalio je sve igrače i čestitao im na sjajnom meču.

"Odigrali su onako kako smo se pripremali  i dokazali su od prvog minuta da su ozbiljno shvatili i da moramo pokazati karakter. Odvojili smo se, ali nismo posustajali i zato je ovolika razlika", kazao je Šegrt.

Kapiten ekipe i najbolji igrač u ovom dijelu prvenstva Leotara Dejan Šakotić večeras je postigao 30 koševa uz 3 trice i 6 skokova i bio je zadovoljanigrom cijele ekipe i kaže da je ovo pobjeda kolektiva.

"Osjetio sam na početku da mi ide, ali bih ovo istakao kao plod timske igre i zaista smo izgledali fantastično svih 40 minuta", rekao je  Šakotić.

Leotar borac kosarka

Prvenstvo se nastavlja 20. januara kad Leotar gostuje KK "Bratunac" u Bratuncu.

U poluvremenu utakmice polaznici Škole sporta i budućnost sposrta u našem gradu razvili su transparent "SD Leotar Škola sporta za zdravije i ljepše djetinjstvo".

KK "Leotar": Bokić, Raičević 15, Bratić, Tunguz 8, Vuković 11, Zelenović, Milešić 11, Radmilović 11, Milanović, Milidragović 1, Fimić 4, Šakotić 30.  Trener: Dražen Šegrt.

KK "Borac": Nikolić 10, Barbarez, Aničić 2, P. Lončar 21, Putnik 2, S. Lončar 7,
Pucar 4, Samardžić 10, Stupar, Kovačević, Ćulum, Vučković 15. Trener: Bojan Božić.

Leotar borac kosarka