Košarkaši "Leotara" u posljednjih osam dana 2017. staviće tačku na godinu za koju se može sa sigurnošću reći da predstavlja prekretnicu u radu ovog sportskog kolektiva.

kk leotar

Izabranike Dražena Šegrta očekuje, najprije, utakmica za titulu jesenjeg šampiona RS sa banjalučkim Borcem, a nekoliko dana nakon toga i polufinalni duel Kupa RS, sa ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Prvo iskušenje je, ipak, meč sa ekipom iz Banjaluke, koja nakon dugog niza godina, ove polusezone igra kao preporođena. Iako se među ljubiteljima košarke, o ovom duelu govori kao o utakmici koja mnogo toga može donijeti, trener Leotara “spušta” loptu.

“Imperativ pobjede apsolutno ne postoji. Mi svakako želimo, hoćemo i daćemo sve od sebe da na isteku sutrašnjih 40 minuta igre u Bregovima Leotar bude tim koji će se radovati. U ekipi je atmosfera odlična, svi su spremni i zdravi. Vjerujemo da će nas i publika podržati”, kaže Šegrt.

Na treninzima trebinjske ekipe i novo i potpuno neočekivano lice. Nikola Marić, jedan od najblistavijih trebinjskih košarkaških bisera, raskinuo je prije desetak dana ugovor sa španskom ekipom Mora bank Andora, članom elitnog španskog košarkaškog ranga, u Trebinju trenira i sprema se za novi angažman.

U međuvremenu, Trebinjce je zagolicala pomisao da bi Marić mogao da pojača redove trebinjske ekipe.

“Šansa da talenat kakav je naš bivši član Nikola Marić zaigra za Leotar su u magli. Nije se konkretno pričalo na tu temu. Dečko trenira sa nama, čeka klub, Leotaru bi imao i te kako šta da ponudi. Vidjećemo”, pomalo je zagonetan trener Leotara.

Kraj sezone obilježiće utakmica sa starim poznanicima, ekipom “Mladosti” iz Mrkonjić Grada, premijerligašem koji ove sezone igra po sistemu “toplo-hladno”. Pobjednik ovog meča ostvariće plasma u finale.

Iskusna ekipa u kojoj igra triling Trebinjaca - Mijović, Aleksić i Milanović je favorit. Ova dva rivala, prošle godine su igrala finale Kupa-a. Mrkonjićani su u uzbudljivoj završnici slavili.

“Ambicije Leotara su da gledaocima u Bregovima ponudimo jednu lijepu i dobru utakmicu. Takmičarski je jako teško reći bilo šta osim toga da bismo voljeli da ostvarimo plasman u finale. Dakle ništa više od toga. Koliko je to ostvarivo ne zavisi samo od nas već i od ekipe Mladosti koja igra takmičenje koje je veće za rang iznad nas i sama ulaganja u njihov tim ne daju nam za pravo da gajimo neke nade osim u dobro odmjeravanje snaga. Njima prepuštam ulogu favorita. Daleko do toga da u polufianle ulazimo sa bijelom zastavom”, kaže nam na kraju Šegrt.

U Košarkaškom klubu “Leotar” kratka pauza u radu biće za novogodišnje i božićne praznike. A onda, sa novom godinom novi izazovi. Posebno interesantno biće za najmlađe selekcije. Ali neka to bude tema neke nove priče.

ŠAKOTIĆ - U susret sutrašnjoj utakmici

Kapiten Dejan Šakotić, koji je do sada Leotar predvodio kroz sve teške utakmice ove jeseni i na kraju svakog meča uzdignutih ruku i ponosno sa svojim igračima otpozdravljao publici, nada se da će i ovu sutrašnju utakmicu njegovi saigrači dočekati sa pjesmom na terenu.
"U goste nam dolazi 'Borac', koji ima isti skor kao mi - deset pobjeda. Mislim da treba da ih pobijedimo agresivnom odbranom, jer u napadu nije do sada 'škripalo' i na taj način uz pomoć publike možemo da dođemo do pobjede", rekao je Šakotić.
Utakmica se igra u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 19.30 časova.