Trebinjska opozicija još zadugo, po svoj prilici, neće uspjeti da se oporavi nakon poraza na lokalnim izborima, a napuštanje redova tih partija nastavljeno je i danas, kada je SDS napustio odbornik u trebinjskom parlamentu Dušan Kovač.

dusan kovac

Kovač je, kako nezvanično saznaje TrebinjeLive.info, o napuštanju SDS-a i zastupanju interesa Trebinjaca sa pozicije nezavisnog odbornika obavijestio i predsjednika Skupštine Dragoslava Banjka.

Razlozi napuštanja SDS-a su, tvrde naši sagovornici, i ti što je Kovač već neko vrijeme nezadovoljan odnosima u samom gradskom odboru, gdje se mladi potiskuju i ne dozvoljava im se da samostalno i bez uticaja Banjaluke izaberu novo rukovodstvo.

Tas na vagi prelila je i naručena smjena tek izabranog rukovodstva mladih SDS-a u Trebinju na čelu sa Jovanom Semizom.

Odlaskom Kovača iz SDS-a, ovu partiju napustiće gotovo svi članovi nekadašnjeg gradskog odbora mladih, pa će se ova stranka u narednom periodu zasnivati, maltene, samo na ljudima starijim od 45 godina.

Kovač je na prošlogodišnjim lokalnim izborima osvojio najviše glasova na listi SDS-a - 815.

Sukob u SDS-u u Trebinju plamti već mjesecima unazad, a kulminirao je u aprilu, na izbornoj sjednici gradskog odbora, kada je za predsjednika izabran Borivoje Ninković i kada je zbog drugačijeg mišljenja pretučen dugogodišnji član SDS-a Miro Ilić.

SDS će, nezvanično, u narednom periodu napustiti još istaknutih članova, pa je pitanje kako će dočekati izbore, tvrdi naš sagovornih iz ove partije.

Ništa bolja situacija nije ni u PDP-u, iz koga je nedavno istupio narodni poslanik Zoran Pologoš, što je, nezvanično, tek početak pred veliko nezadovoljstvo članova u ovoj stranci koji se spremaju da je napuste.

U lokalnom parlamentu, opozicija će u narednom periodu brojati svega sedam odbornika od 29 ukupno.