U zaostaloj utakmici 3. kola Republike Srpske u rukometu RK "Leotar" je u svojoj dvorani pobijedio RK "Kotor Varoš" iz istoimene opštine rezultatom 35:23 (17:12).

leotar kotor varos

Večerašnja pobjeda je i pobjeda navijača i ljubitelja rukometa jer se oko 200 gledalaca skupilo u dvorani, a sav priihod od utakmice je namijenjen liječenju našeg sugrašanina Danijela Pudara-Džaje.

Igrači Leotara i Kotor Varoši igrali su izjednačeno sve do 12. minuta kad domaći igrači prave seriju 6:0 i u 22. minutu na semaforu je bio reyultat 13:7.Do kraja poluvremena domaćin je održavao prednost tako da se na odmor otišlo sa 17:12.

Drugo poluvrijeme donijelo je daleko bolju igru domaćina. Gledaoci su mogli da vide nekoliko akcija kao "cepelin" u 55. minutu kad je Bojović sa krila loptu dodao do Komnenovića koji je savladao golmana gostiju.

Bilo je još lijepih akcija, dodavanja udaraca, ali i grešaka koje su bile plod brzopletosti mladih igrača iz želje da se što ljepše prikažu trebinjskoj publici.

Rezultat je rastao tako da je najveća prednost na utakmici bio i konačan rezultat - 35:23.

U redovima domaćina treba istaći standardno dobrog golmana Savovića sa 16 odbrana, kapitena Ninkovića sa sedam i Komnenovića sa šest golova, a u redovima gostiju B. Marković postigao je osam pogodaka.

Nakon utakmice trener Marko Simonović je rekao da je bilo dosta energije i trčanja što voli da vidi na rukometnim utakmicama.

"Moji momci toliko žele i toliko trče da ne mogu iskontrolisati emocije tako da dolazi do grešaka i to će biti ono na čemu ćemo raditi", rekao je Simonović

RK "Leotar": Savović, Uljarević 1, Komnenović 6, Bojović 3, Ćuzulan 1, Bratić, Ambulija 2, Tasovac 2, Spaić 2, Kapor 4, Ninković 7, Samardžić, Šešlija 3, Tabaković 4, Petković. Trener: Milan Simonović.

RK "Kotor Varoš": Jovičić, Dubočanin, Stojanović 2, Joldžić, M.Sakan 4, Jovanović 1, B. Marković 8, Radić 5, N. Sakan, G. Marković. Trener: Damjan Tepić.