Trebinjci se već uveliko odlučuju gdje će provesti najluđu noć. I dok jedni još uvijek nisu sigurni da li će na doček Nove godine u neki od gradova regiona, oni drugi su sigurnu - trebinjski kafići i restorani će biti mjesto gdje će se sa prijateljima veseliti.

trebinje vatromet Foto: TO Trebinje

Cijena dočeka Nove godine u većini trebinjskih restorana kreće se oko 60 KM po osobi. U tu cijenu su uključeni večera, piće dobrodošlice i muzika.

Goste će u restoranima, uglavnom, zabavljati tamburaši.

U kafićima su cijene nešto jeftinije, a ima i onih koji naplaćuju samo rezervaciju stola.

Oni koji se odluče da Novu godinu dočekaju na jadranskom primorju imaće priliku da se odluče da noć provedu uz najbolje ex-Yu pjevače i bendove.

Tako će u Herceg-Novom pjevati Vlado Georgiev, u Dubrovniku Dino Merlin, a u Budvi Bijelo dugme. I Trebinje će imati skroman doček na otvorenom. Na Trgu slobode okupljene će zabavljati beogradski "Blah blah bend", kojima će biti podijeljeno besplatno kuvano vino.

U trebinjskim hotelima kažu da su zadovoljni ovogodišnjom potražnom smještaja, pa je većina kapaciteta već popunjena. Gosti su uglavnom iz susjednih država - Crne Gore i Srbije.

U Turističkoj organizaciji se, s druge strane, nadaju, da će u decembru evidentirati više od 2.000 noćenja, čime će premašiti decembar prethodne godine.