U Trebinju su u posljednja 24 časa pala 54 litra kiše po metru kvadratnom, saopšteno je iz Hudrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar kisa

U isto vrijeme, u Bileći je palo, takođe, 54 litra kiše po metru kvadratnom, dok je u Gacku palo 99, a u Nevesinju čak 106 litara po metru kvadratnom.

Trenutna temperatura u Trebinju je 11 stepeni Celzijusovih.

Danas će biti oblačno sa kišom, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha do osam stepeni Celzijusovih.

Prije podne biće oblačno s kišom u većini predjela, u planinama sa snijegom. Na zapadu i sjeveru ponegdje susnježica i snijeg i u nižim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslijepodne doći će do slabljenja padavina i razvedravanja. Kiše će biti samo lokalno, najvjerovatnije na istoku, sjeverozapadu i na jugu u vidu kraćih pljuskova.

Pretežno suvo će se zadržati do večernjih časova, nakon čega se očekuje naoblačenje koje će donijeti nove padavine, uglavnom snijega, uz formiranje manjeg pokrivača u brdovitim i planinskom predjelima, ponegdje i u nižim predjelima.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od tri do osam, na jugu i jugoistoku stepen-dva viša, a u višim predjelima oko nula stepeni.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.