Na 4. Forumu službi zapošljavanja u Sarajevu, koji je bio fokusiran na preduzetništvo i lokalna partnerstva za zapošljavanje, istaknuto je da će grad Trebinju utrošiti dodatnih 50.000 KM za samozapošljavanje novih od 20 do 25 lica, potvrdio je za TrebinjeLive.info zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.

samozaposljavanje

On je kazao da će od ukupnih sredstava, 35.000 KM biti obezbijeđeno kroz Projekat zapošljavanja mladih /YEP/, dok će 15.000 KM biti izdvojeno iz budžeta grada Trebinja.

"Kroz ovaj projekat naši mladi sugrađani imaće priliku da realizuju svoje ideje za samozapošljavanje, a pored ovih 50.000 KM biće obezbijeđen i dodatni novac za konkretnu nabavku opreme za njihov budući biznis", pojasnio je Ćurić.

Pravo da konkurišu imaće naši sugrađani do 30 godina, a konkurs će biti raspisan početkom sljedeće godine.

samozaposljavanje mirko curic

Ovaj Forum podržala je ambasada Švajcarske u BiH, a implementira njemačka kompanija GOPA mbH.

Okupio je sve kantonalne službe iz Federacije BiH, Federalni zavod za zapošljavanje, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Zavod za zapošljavanje Brčko Distrika, predstavnike relevantnih ministarstava, te predstavnike više od 30 lokalnih zajednica.

Gradonačelnik Luka Petrović je početkom decembra potpisao ugovore sa 25 aplikanata zainteresovanih za program samozapošljavanja kroz pokretanje ili proširenje vlastitog biznisa, za šta je Grad Trebinje obezbijedio 468.000 KM nepovratnih sredstava.

Kroz ovaj program biće podržano ukupno 77 naših sugrađana.