Povodom deset godina postojanja, članovi hora „Tribunia“ priredili su sedamdesetominutni koncert u Muzeju Hercegovine, kome je, i pored jake kiše i udara vjetra, prisustvovao veliki broj naših sugrađana i zaljubljenika u muziku koju izvodi ovaj hor.

koncert hor tribunia (1)

Koncer je počeo sa Betovenovom „Odom radosti“, a nakon toga izvedena je numera Stevana Mokranjca „Pušči me“, Šuplevskog „Rum,dum, dum“, a zatim starogradske pjesame „Što se bore misli moje“, „Evo banke cigane moj“, te „Pukni zoro“ i ruske pjesme „Podmoskovske večeri".

Za dirigenta hora Stojanku Gudelj deset godina je brzo prošlo.

„Ove godine navršava se i 125 godina horskog pjevanja u Trebinju i to nije mali period", kazala je Gudelj.

Trebinje će sa horskom tradicijom nastaviti i u budućnosti. Tribunia ima oko 30-ak članova, a
kompozicije se prilagođavaju mogućnostima članova hora i prema potrebi.

Dva puta sedmično, na probama se okupljaju članovi hora koji čine i majke, očevi, studeti, đaci...

„To je jedna lijepa ekipa i lijepo se sa njima družiti. Oni imaju razumijevanje za mene i ja za njih“, dodala je Gudelj.

Od prvog dana kao korepetitor uz hor je i Božidar Bobo Vučur.

„Među nama vlada prijateljstvo, mnogo se članova promijenilo, ali gro hora je isti. Imali smo divna putovanja, nastupe i preporučujem svakom ko zna da pjeva da se priključi horu“, rekao je Vučur, koji je i večeras uz klavir pratio hor, a izvedena je i njegova kompozicija na „Dučićeve stihove“.

koncert hor tribunia (1)

Hor je do sada imao preko 60 koncerata, a gostovao je u Cirihu, Budimpešti.... Imaju dobru saradnju i sa Muzičkom školom u našem gradu.

Na koncertu je gost bio Ranko Slijepčević sa čijom pjesmom „Trebinjska“ je završen koncert. Prisjetio se jeseni 2oo7. godine.

„Imao sam solistički koncert u Domu kulture i hor 'Tribunia' je bio moj gost, a to im je bio prvi zvanični nastup, a sada sam ja njihov gost“, sa ponosom je istakao Slijepčević koji je večeras imao 1.084 javni nastup.

Večeras su solisti bili M. Ninković, V. Mašić, D. Čučković i M. Sukonjica, gosti Jelena Kovačević na klaviru, Jelena Rajović na gitari i Ranko Slijepčević.

Za svakoga je bilo po nešto i svi su ukusi zadovoljeni, a to se vidjelo i na kraju koncerta kada su izvođači
ispraćeni gromoglasnim aplauzom.