U Trebinju su proteklih dana izdata četiri prekršajna naloga zbog rada na crno, te izrečene novčane kazne, rekao je Srni vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Bojan Čvoro.

trebinje grad vazduh

Čvoro je najavio da će narednih dana biti pojačane kontrole neprijavljenih radnika.

On kaže da su inspekcijski organi grada Trebinja u proteklom periodu najavili kontrole, ali da se određeni broj poslovnih subjekata oglušio na upozorenja, te je pozvao poslodavce da prijave radnike.

"Inspektori su proteklih nekoliko dana na terenu zatekli određene neregularnosti, a svaki izdati prekršajni nalog povlači i obavezno prijavljivanje zatečenih neprijavljenih radnika", istakao je Čvoro.

Prema njegovim riječima, svi poslovni subjekti moraju imati prijavljene radnike i svi će biti predmet kontrole.

Poslovi u kojima su najčešće zatečeni radnici na crno su u proizvodnim i uslužnim oblastima, a nisu rijetkost ni u drugim privrednim granama koje podliježu inspekciji rada.

Čvoro je pozvao građane koji imaju potrebu da prijave rad na crno, da se obrate Odjeljenju za inspekcijske i poslove komunalne policije u Gradskoj upravi.

Za neprijavljene radnike kazne za pravna lica iznosi 5.000 KM, plus 500 KM za ovlašteno lice, a za samostalne preduzetnike 2.000 KM.