U sali Muzičke škole održan je tradicionalni „Nikoljdanski koncert“ na kome su učestvovali hor pripremnog razreda i učenici prvih razreda ove ustanove.

nikoljdanski koncert muzicka skola 2017

Ovaj koncert održava se niz godina unazad povodom Nikoljdana, na kome učenici žele da pokažu svojim roditeljima, braći, sestrama, bakama, dekama..., šta su naučili.

Prisutni, a bila ih je prepuna sala, imali su šta da vide i čuju i da se ponose sa malim izvođačima, a mnogi od njih su se po prvi put predstavili publici.

Sve su to bile kratke numere prilagođene njihovom uzrastu, ali vidjelo se i čulo da su na pravom putu i da u njihovim dječijim rukama ima materijala za buduće dobre gitariste, pijaniste, harmonikaše...

Led je probio hor pripremnog razreda Muzičke škole pod dirigentskom palicom Silvane Stevanović. Izveli su duhovnu pjesmu „Ko svetom Nikolaju da služi“, jevrejsku dječiju “Divno čudo“ i Aleksandra Koraća „Na ledu“.

„Uvijek je prisutna trema kod malih izvođača i oni žele uvijek da se sa lijepim pjesmama predstave publici, a pjesme se biraju na taj način da procijenim generaciju kako mogu da izvnesu pjesmu, jer bez obzira na uzrast ima ozbiljnija ili malo neozbiljnija generacija“, rekla je Silvana Stevanović.

Nakon hora, Doroteja, Lana, Katarina, Kalina, Talija, Sara i Miloš su svirali na klaviru, Marko, Sergej i Mihajlo na harmonici, Anđelija, Nađa, Filip i Nikola na gitari, Ivana na violi, Ana, Angelina, Helena i Lara na violini, Irina i Aleksa na violončelu i Mia na flauti.

Čuli su se taktovi kompozicija „Lambet volk“, „Razgranala grana jorgovana“, „Jesenska“, „Alegreto“, „Orao“, „Iznenađenje“ - od Mocarta, Baha i Baklanova do Milankovića, Petrovića...

Među učesnicima je bila i Nađa Buđen koja je na gitari izvela kompoziciju “Imam jagnje maleno“.

„Izabrala sam gitaru jer mi se ona najviše sviđa od instrumenata i nisam imala tremu na nastupu“, rekla nam je sa osmijehom na licu Nađa.