U trebinjski Stari grad od početka naredne godine vozači više neće moći ulaziti vozilom kako im se prohtije, a nove daljinske upravljače za ulaz, odnosno izlaz imaće samo stanovnici ovog dijela grada koji ispunjavanju striktne uslove.

stari grad automobili trebinje

Tako će, kažu u Gradskoj upravi, dozvolu za kupovinu daljinskog upravljača moći da imaju samo oni naši sugrađani koji u okviru zidina starog jezgra imaju uslovnu garažu ili ograđeno dvorište minimalnih dimenzija 2,5 metara širine i pet metara dužine - sa prilagođenim pristupom i ulazom za motorna vozila.

Stanovnici Starog grada koji ispunjavaju ove uslove dužni su da podnesu zahtjev za kupovinu upravljača do 28. decembra 2017. godine.

Uz zahtjev je neophodno dostaviti i dokaz o vlasništvu nad uslovnom garažom, odnosno dvorištem (ZK izvadak i kopija katastarskog plana, original ili ovjerene kopije), kopiju vozačke dozvole i potvrdu o prebivalištu ne stariju od 30 dana.

Neophodni zahtjev i dokumenti se dostavljaju Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.

Iz Gradske uprave su napomenuli da će se uskoro dekodirati klip na južnoj kapiji Starog grada, koji se nakon toga više neće moći podići, odnosno spustiti postojećim daljinskim upravljačima.

"Biće postavljen i video nadzor, a svako lice koje nasilno pokuša da spusti ili ošteti klip - biće krivično gonjen", upozoravaju iz Gradske uprave.