Na području Policijske uprave Trebinje proteklog mjeseca i tokom ove godine u stalnom je opadanju broj prekršaja i krivičnih djela, dok je rasvijetljenost po nepoznatom počiniocu veća od 70 odsto, rekao je načelnik ove uprave Žarko Laketa.

pu trebinje

Laketa je na konferenciji za novinare ocijenio i da je stanje javnog reda i mira na visokom zadovoljavajućem nivou.

On je napomenuo da je u opadanju i broj napada na policijske službenike, te da nije bilo narušavanja javnog reda i mira kada je riječ o pet i više lica.

Prema njegovim riječima, to se posebno odnosi na Grad Trebinje.

Laketa je naveo da je i broj krivičnih djela manji, te da su rasvijetljena i neka krivična djela iz prethodne godine, naglašavajući da nema zatvorenih predmeta i da se na njima stalno radi, što govore i rezultati.

"U stalnom porastu je i povjerenje građana prema policiji, tako da smo zahvaljujući njihovim dojavama rasvijetlili veći broj krivičnih djela, ali i saobraćajnih nezgoda", istakao je Laketa.

On je rekao da je izuzetno zadovoljan radom uprave i rezultatima rada koji su postigli u prethodnom mjesecu, ali i tokom cijele godine.

Laketa je ukazao i na dobar i profesionalan rad 19 novih policijskih službenika koji su prije mjesec i po dana raspoređeni u policijskim stanicama Policijske uprave Trebinje.

Na konferenciji su govorili i načelnici Sektora Policije Siniša Laketa, te Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić.