Iako Nevesinje spada u red siromašnijih opština u Republici Srpskoj, u kome skoro i da nema proizvodnih pogona, opštinskim fukncionerima to nije smetalo u određivanju svojih plata koje su više i od 3.000 KM.

nevesinje

Za rubriku vjerovali ili ne je i podatak da svi nevesinjski funkcioneri - načelnik opštine, njegov zamjenik, predsjednik skupštine i njegov zamjenik mjesečno inkasiraju više od 10.000 maraka u neto iznosu, što će reći da im se za godinu dana iz budžeta siromašnog Nevesinja isplati više od 120.000 KM.

Načelnik opštine Milenko Avdalović trenutno prima 3.000 KM, jer se početkom godine odrekao oko 500 KM u korist studenata. Njegova plata je, inače, 3.510 KM.

Njegov zamjenik Milutin Samardžić mjesečno prima nevjerovatnih 2.256 KM.

Za prihode ne brine ni predsjednik Skupštine opštine Nevesinje, koji ima veću platu neko Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS. Tako Momčilo Vukotić budžet Nevesinjaca mjesečno košta 3.056 KM, a njegov zamjenik Aleksandar Marić 1.966 maraka.

Da su plate četiri funkcionera više nego "naduvane" svjesni su i građani grada ispod Veleža. Ne čudi ih što su njihovi predstavnici dobro uhljebljeni, jer "im se može da sami sebi određuju mjesečna primanja".

"Pa ni Dodik nema platu koliko imaju naši ljudi u opštini. Sramota brate, ali nek' je njima na čast i obraz", kaže jedan nezaposleni Nevesinjac.