U prostorijama Crvenog krsta u Trebinju održano je regionalno takmičenje o problemu mina i minsko-eksplozivnih sredstava pod sloganom "Misli mine 2017", na kome su učestvovali učenici sedmih razreda iz šest osnovnih škola sa područja istočne Hercegovine.

regionalno takmicenje crveni krst trebinje (1)

Ekipe su došle iz osnovnih škola iz Ljubinja, Gacka, Berkovića, Bileće, Nevesinja i Trebinja, a najspremniji su bili učenici Osnovne škole "Petar II Petrović Njegoš" iz Bileće, koji su osvojili prvo mjesto.

Oni će predstavljati našu regiju na republičkom takmičenju, koje će biti održano sljedećeg vikenda u Palama.

"Ponosni smo što smo osvojili ubjedljivo prvo mjesto. Idemo u Pale da pobijedimo", kazala je Radenka Kapor, instruktor pobjedničke ekipe i nastavnik srpskog jezika.

Drugo mjesto na današnjem takmičenju osvojila je ekipa Osnovne škole "Sveti Sava" iz Gacka, a treće mjesto Osnovna škola "Njegoš" iz Berkovića.

Ekipu su činila tri učenika.

regionalno takmicenje crveni krst trebinje (1)

"Ovo nije klasično testiranje učenika - kako mina eksplodira i od čega je napravljena, već se sastoji od pet cjelina i to su uglavnom igre kao što su rješavanje anagrama, slagalice, pogrešno napisanih rečenica, a tu su i pitanja na koja odgovaraju ekipe", rekao je Branislav Arnautović, regionalni sekretar CK istočna Hercegovina.

Tri prvoplasirane ekipe iz Republike Srpske i tri iz Federacije BiH učestvovaće na državnom takmičenju BiH, koje će se održati na proljeće u organizaciji Crvenon krsta BiH.

regionalno takmicenje crveni krst trebinje (1)