Predstavnici Evropske unije /EU/ u BiH - Olaf Deusen i Ernest Tonison, boravili su danas u radnoj posjeti Gradskoj upravi našeg grada, gdje su se tom prilikom sastali sa prvim ljudima Trebinja.

delegacija eu u trebinju

Na sastanku sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem, njegovim zamjenikom Mirkom Ćurićem i direktorom Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Dražen Boškovićem, razgovarano je o ljudskim pravima i obrazovanju, ulozi lokalnih zajednica i refleksiji na evropske integracije, potencijalu za unapređenje socioekonomskih politika, prekograničnoj saradnji, perspektivama i izazovima evropskih integracija.

„Naš cilj je da osnažimo prekograniču saradnju. Sa Crnom Gorom već sarađujemo, a otvoreni smo i za saradnju sa Dubrovnikom. Želio bih napomenuti da imamo jako lijepu saradnju sa Mostarom i gradonačelnikom Ljubom Bešlićem. Međureligijski odnosi u Trebinju su takođe na zavidnom nivou“, istakao je Petrović.

Petrović je delegaciji EU prezentovao planove i buduće investicije, sa osvrtom na trenutno najvećeg investitora u Hercegovini Rodoljuba Draškovića i njegovim graditeljskim poduhvatom – akva parkom i Varoš čaršijom.

„Prepoznaje se jaka radna klima u vašem gradu. Mi smo spremni i želimo da vam pomognemo u vašim budućim projektima. U tom smislu očekujemo i vaše apliciranje na sve buduće projekte“, rekao je Olaf.

Delegacija EU u BiH je i sutra u Trebinju, kada će posjetiti Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ i Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“.