Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su u okviru operativne akcije "Bastion" spriječili četvoricu državljana Alžira i državljanina Maroka u ilegalnom prelasku granice.

Granicna policija trebinje migranti

Ilegalni migranti otkriveni su juče u graničnom pojasu na području Bileće, a na teritoriju BiH stigli su iz Crne Gore, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U skladu sa Zakonom o strancima, oni su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje pri ulasku u BiH uhapšeno je lice čiji inicijali su A.LJ, koje Opštinski sud u Tuzli potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne. Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Velika Kladuša zadržano je lice čiji su inicijali I.B. jer ga zbog krađe potražuje Opštinski sud u Velikoj Kladuši. On je predat pripadnicima Sudske policije Velika Kladuša.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapšeno je lice čiji su inicijali M.B. koje je stiglo letom iz Kelna, jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog teških krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Nakon hapšenja M.B. je predat pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.