Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Trebinje Slavko Vučurević smatra da ni ovaj odbor, ni partija u cjelini ne gube ništa odlaskom Zorana Pologoša iz PDP-a.

slavko i pologos pdp

"Pologoš je čovjek koga sam ja promovisao i omogućio mu da postane poslanik. Pružili smo mu šansu u Narodnoj skupštini, koju nije iskoristio na adekvatan način", rekao je medijima Vučurević.

On je dodao da će vrijeme pokazati ko će šta dobiti i kako će "Pologoš materijalizovati ovaj potez".

Vučurević je, između ostalog, uporedio Pologoša, koji je inače ratni vojni invalid, sa govečetom "u proljeće, koje trči tamo gdje je bolja ispaša", tvrdeći da je riječ o "staroj izreci mudrih Hercegovaca".

Vučurević je javnosti u Srpskoj i regionu ostao upamćen kao gradonačelnik sa neprimjerenim izjavama, vulgarnim rečenicama upućenim najvišim zvaničnicima Republike Srpske i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i po prijetnjama novinarima.

Narodni poslanik Zoran Pologoš rekao je da od danas više nije član PDP-a i da će djelovati kao samostalni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pologoš je istakao da će kao samostalni poslanik mnogo više doprinijeti očuvanju Republike Srpske, jedinstvu srpskog naroda i boljem položaju boračkih kategorija i građana Republike Srpske.