U Vinskoj galeriji Vukoje od danas izložba radova nastalih na koloniji u Carskim vinogradima

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 05. 12. 2017. - 9:05h

U Vinskoj galeriji Vukoje od danas je otvorena izložba slika sa likovne kolonije iz Carskih vinograda Ušće.

letak vukoje

Radovi će se moći pogledati do 10. decembra.

Pokrovitelj izložbe je Podrum Vukoje 1982.

Komentari

Poštovani @Trebinje Live, vjerovatno ćete odmah obrisati moj komentar,ali Vam pišem istinu da nikada nisu postojali “Carski vinogradi“,na pomenutom lokalitetu Ušće,koje predstavlja gospodin Vukoje. Pravi “Carski vinogradi“ su se nalazili u gornjoj Lastvi,još postoji podrum iz toga doba. Postoje jos austrijska dokumenta koja to sve potvrđuju,kao i svi starosjedioci sa područja Lasve. Nažalost,100 puta ponovljena laž postaje istina,ali je istina voda duboka!

Odgovori

Ilija istina je da su carski vinogradi bili na prostoru Gornje Lastve brdo sjeverno od Vile Lastva, I danas iza Austrougarske vladavine ostale su staze po brdu Mahala kuda su se kretale kocije po vinogradima. U Lastvi pored jedne od sest ako se ne varam kuca iz tog perioda, namjenjenih ljudima koji su rukovodili vinogradima ostao je podrum vinogradarski koji je podigla Austrougarska i koji i danas zapustan prica o tim vremenima. Neosporno je da je gospodin Vukoje napravio cudo po pitanju vina i vinogradarstva u Trebinju i šire ali na prostoru njegovog sadasnjeg vinogarda na Ušću, loza je tek sadjena početkom pedesetih godina prošlog vijeka od strane seoskih zadruga koje su bile aktuelne u tom periodu. Svi vinogradari danas dok reklamiraju svoja vina kažu da ih je pio car Franjo Josip, pa tako eto i ona iz Nudola a i ona iz Mostara i neznam odkud sve su stizala na carski dvor.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja